Med kniven mot strupen samlades ett gäng revanschsugna tjejer på Essinge IP i söndags. Det kändes verkligen hur laddat och fokuserat det var i omklädningsrummet. Nu var de hemska slutminuterna i Visby glömda. Nu gällde det att vinna. Nu gällde det att försöka spela sig kvar i division 2. Omvärlden har börjat tala om oss och tycker vi är mycket bättre än vår serieplacering. Och vi kan bara hålla med. Vi har haft stolpe ut i många matcher.

Matchstart och alla detaljer sitter på plats från början. Vår press fungerar på topp anförd av en Amanda ”on fire” och Mathilda. Hela laget ligger rätt och alla jobbar som ett lag. Backlinjen står trygg och släpper inte igenom något.

Redan ett par minuter in i matchen kommer vår första målchans. Mathilda ät fri med målvakten, men bollen smiter förbi strax utanför stolpen. Pressen fortsätter, vi vinner alla andra bollar och alla verkar ha en fantastisk ork. Alla jobbar max för laget, vilket ger resultat. Vårt målskytte inleds i 14’ genom mål, 1-0, av den stekheta Amanda på ass från Louise. Och det är nu vi kan börja tala om att träning lönar sig. 2-0  kommer efter lite trassel framför mål och bollen letar sig ut till Linnea som skjuter i stolpen och på returen är Amanda påpassligt framme och trycker in den i mål i den 32’ spelminuten. 3-0 kommer bara minuten senare på ett liknande sätt, men denna gång passar Mathilda fram till Maja som gör 3-0. Det osar hett om oss idag och Segeltorp kommer ingenstans. Vi går till pausvila med en 3-0 ledning.

I paus pratar vi om att fortsätta på samma sätt som i första. Hålla upp pressen och inte parkera bussen. Men Segeltorp kommer ut mycket hetare och får igång sitt spel bättre. Under de första tjugo i andra halvlek blir vi tillbakapressade, men vi klarar även detta galant. Vi är täta, vi ligger rätt, alla jobbar och vi vinner boll och reder ut situationerna. Segeltorp tillåts inte skapa några riktiga målchanser förutom fyra resultatlösa hörnor när vi är som mest tillbaka pressade. Halvvägs in i halvleken händer plötsligt något och vi tar kommandot igen och vi återfår vår höga press. Amanda och Linnea närmar sig soppatorsk, så Elin och Stella kommer in med ny fräsch energi. I matchens slutminuter får vi en frispark på vänsterkanten. Elin lyfter in mot bortre stolpen och där trycker Louise in slutresultatet 4-0.

Storseger mot seriesegrarna Segeltorp med 4-0. Vi tar oss upp från den direkta nedflyttningsplatsen. Och vi har nu allt i egna händer inför den sista omgången. Vid seger så blir vi sämst åtta, kanske bättre. Sedan återstår att se hur det går i övriga serier och hur det blir med tvångsnedflyttningar. Men jag lovar påstå att en seger med ett par mål sannolikt förnyar vårt div 2 kontrakt till nästa säsong.

Idag får alla beröm, alla på plan, alla på bänken, Linnea i mål, backlinjen anförd av Frida och Matilda, mittfält och anfall, men allra mest Amanda G som var fullständigt ”on fire” denna dag och som visade vägen med sina två mål och sitt ledarskap i press spelet. Och extra kul för Vendela som fick förgylla sin födelsedag den en seger denna kväll.

Jag är grymt stolt över er insats! Vi är så djävla bra! Och denna kväll visade ni hur bra ni är!

Lindhagen FF – Segeltorp IF 4-0 (3-0)

Dagens mål: 1-0 Amanda G (Louise), 2-0 Amanda G (Linnea), 3-0 Maja (Mathilda) och 4-0 Louise K (frispark Elin).

Vi tackar Segeltorps IF för en mycket trevlig och juste spelad match. Vi tackar även domartrion (som gjorde en helt felfri och rättvis insats) och publiken på plats!

Forza Lindhagen!!!

PS  LÄNK (klicka på rubriken) till Segeltorps matchrapport finns här nedan. De har två fina rubriker på sin webbsida. ”Storförlust mot Lindhagen FF” och ”Säsongen 2020 slutar i serieseger! Vi ses i Div 1!  DS