Förra helgen var det dags Gotlandsresa nr 2. Vi börjar få riktig rutin på dessa bortaresor trots få matcher och enkelserie i år fick vi två matcher på Gotland med allt vad det innebär med gotländska hemmadomare, stenhårda leråkrar och oklippta naturgräsplaner. Denna gång var det P18 IK, som stod för motståndet. Senaste säsongen spelade de i division 1. Efter sedvanlig båtresa från Nynäshamn och incheckning på Scandic Hotel Visby bar det vidare till Visborgsvallen. Rejält taggade - idag skulle vi vinna. Ingen tvekan - ingen respekt - full fart från start!

Vi tar tag i taktpinnen direkt från start och pressar verkligen P18 gång på gång. Men så plötsligt i 9:e spelminuten, P18 hade ännu inte varit närheten av vårt mål, då händer det som inte får hända...en alldeles för nätt tillbakapassning på en alldeles för högväxt gräsmatta. Bollen stannar på halva vägen och blir ett lätt byte för P18s forward som lätt kan runda Emmy och sätta 1-0 till P18.

Vårt fina spel fortsätter och vi radar upp mängder av fina chanser, bl a. har Amanda G flera kvalificerade chanser på mål. Och i 23:e blir Linnea helt frispelad och sätter 1-1 säkert. Ett mål som några sekunder senare blir bortdömt för offside. Det var inte offside, men det tyckte P18s tränares kompis som för dagen var linjedomare i denna match. Vi ger inte upp utan fortsätter att trumma på och några minuter senare ger det resultat, Linnea skjuter men målvakten räddar och lämnar retur som Maja enkelt sätter till 1-1.

Innan det är dags för nästa mål har bl.a. Louise också haft en riktigt vass målchans, men målvakten räddar. Strax efter är det dags för oss att ta ledningen i matchen, Vendela får på en drömträff från ca 25-30 meter, 2-1 är ett faktum och det är mycket välförtjänt. Vi går till pausvila i ledning och det känns väldigt bra.

Andra halvlek börjar som första slutar, fortsatt ett övertag för oss, men P18 har flyttat fram sina positioner och är allt hårdare i alla närkamper. En minut in i andra hade Linnea chansen att punktera matchen efter en dubbelchans. Vårt övertag varav fram ca 65:e sedan börjar P18 komma in i matchen mer, vi tappar vår fina press och vi blir lite långa i laget. Vår backlinje får betydligt mer att göra, men löser allt med bravur. Vi närmar oss slutet och vi börjar hoppas på seger, då i 87:e minuten olyckan kommer, en olycklig offside situation och lite missförstånd gör att P18 spelare för ostört ta bollen och sätta 2-2. Det kändes verkligen som att någon stal segern från oss. Så grymt orättvist, men sådan är fotbollen. Det är bara att gå vidare. Vi förlora två poäng, vi vann inte en poäng.

Men vi tar med oss den återigen fina insatsen. Att vi utan problem kan lira mot ett fd div 1 lag på detta sätt är helt fantastiskt. Och det är tur för våra motståndare att det är en enkelserie i år. Och otur för oss. Jag tror inte många hade rubbar oss om vi fått detta som en vår säsong och sedan haft returmöten under hösten. Typiskt att det just i år skulle detta Corona-elände.

Vi fick dock en riktigt härlig kväll tillsammans i Visby och åt fantastiskt gott på Eden Tapas & Bar. Söndagen innebar god frukost på hotellet innan hemresan till Stockholm.

Nu återstår två måste matcher, Segeltorp som är redan klara seriesegrare och Bälinge som redan är klara för nedflyttning. Två segrar och vi har chansen att fortfarande säkra vårt kontrakt i div 2 till nästa säsong. Men det är en svår matematik. Det är en jäkligt jämn serie. Trots att vi bara har sju poäng, så saknas i dagsläget endast fem poäng till andra platsen och avancemang till div 1. Först måste vi göra vårt jobb i de kommande två matcher, sedan måste bollen studsa rätt i de andra matcherna i vår serie och slutligen hänger det även på hur de andra div 2 serierna i Svealand slutar.

Men jag tror på er, jag vet hur bra ni är och nu är det dags att visa omvärlden vad vi går för! Vi ses på söndag taggade till tusen!

Forza Lindhagen !!!