En fantastisk start på säsongen 2020! Först med beskedet om att vi är klara för spel i division 2 Östra Svealand i torsdags. Sedan följde vi upp det med seger i NFF-cupen under lördagen efter bra spel utan några förluster.

Lindhagens damer inledde med seger på Sätra SK med 2-0 (1-0 Stella, 2-0 Mathilda).

Sedan följde en jämn match mot Segeltorps IF som slutade 0-0. Matchen spelades i den mindre hallen där det är svårt att komma åt att göra mål.

Därefter släppte det rejält i matchen mot Årsta FF – seger med 6-0 (1-0 Mathilda, 2-0 Lowa, 3-0 Freja, 4-0 Johanna, 5-0 Johanna, 6-0 Amanda)

I fjärde matchen mot Nacka Allstars kom det första insläppta målet, men stabilt spel gav en klar seger med 3-1. Därmed säkrade vi också gruppsegern. (1-0 Stella, 2-0 Lisa, 3-1 Freja)

Kvartsfinalen spelades mot Mälarhöjdens IK, där vi tidigt fick ett mål mot oss på en frispark efter en felaktig bakåtpassning till målvakten. Sedan blev det en jakt på kvittering och i slutminuten lyckades Johanna kvittera med ett hårt skott som touchar i MIK-spelare och går i mål. Förlängning som blir mållös. Och matchen skall avgöras på straffar. Mathilda sätter sin första, Emmy räddar. Stella skjuter i stolpen. Vendela sätter sin till 2-2 efter de inledande 3 straffarna. Utslagsomgången inleds med miss från MIK och sedan stegar Freja fram och säkrar segern i kvartsfinalen.

I semifinalen fick vi möta Nacka Allstars igen. En repris på förra årets semi, då Nacka slog ut oss. Denna gång var vi starkast. Återigen en supermatch med seger 2-0 (1-0 Marre, 2-0 Mathilda)

I finalen fick vi möta Segeltorp igen (de deltog med två lag i cupen). Vid full tid var det fortfarande mållöst. Även förlängning slutade mållöst. Dock hände något mycket tråkigt när det återstod en minut av förlängningen. Plötsligt segnade Mathilda oförklarligt ned och blev liggande på golvet skrikande i svåra plågor. Något som senare efter sjukhusbesök visade sig vara en avsliten hälsena. Parallellt med skadebehandlingen av Mathilda, så gick matchen vidare till straffar. Och även denna gång var vi starkast. Vendela inledde med mål, Stella missade sin, men Emmy var i toppform och räddade Segeltorps båda första straffar. Så när Freja stegade fram för vår tredje straff, så var det för matchen. Och den satt stenhårt som en strut i krysset. Stella fick taemot priset som bästa spelare i finalen och slutligen fick vår lagkapten Maja lyfta segerbucklan och jubla!

En lång och glädjerik dag i Norsborg med en fantastisk stämning i truppen som lovar mycket för framtiden.

Men dagen slutade tråkigt för Mathilda med besök på S:t Görans sjukhus och beskedet om en total hälseneruptur. Det innebär en lång väg tillbaka med en tuff rehabilitering och en totalt spolierad vårsäsong för Mathilda. Våra tankar går till Mathilda idag och vi hoppas att du snart är på bena och med oss igen!

Forza Lindhagen !!!

Gruppspel:
Lindhagen FF - Sätra SK 2-0
Lindhagen FF - Segeltorps IF Blå 0-0
Lindhagen FF - Årsta FF 6-0
Lindhagen FF - Nacka Allstars 3-1
Kvartsfinal: Lindhagen FF - Mälarhöjdens IK 4-3 e.s. (full tid + förläggn 1-1)
Semifinal: Lindhagen FF - Nacka Allstars 2-0
Final: Lindhagen FF - Segeltorps IF Vit 2-0 e.s. (full tid + förlängn 0-0)