I söndags var dags för den efterlängtade premiären i div 3 för uppflyttade Lindhagen FF. Efter en lång vinter med usla träningsförhållande ställdes man mot svårast möjliga motstånd, nyss från div 2 nedflyttade Mariebergs SK.

Marieberg inledde starkast, men skapade inga farliga chanser. I början kändes det som Lindhagen fångats av stundens allvar och för dagen presterande man inte riktigt på topp. Under perioder slarvades det mycket i de tekniska momenten utan att få spelet att fungera för att sedan i långa perioder spela ut Marieberg med ett fint give and go spel. I 17:e spelminuten tog sedan Lindhagen ledningen genom Elin efter ett uppspel av Lovisa som sedan Maja serverade Elin som avslutade säkert till 1-0. Mot slutet av halvleken tappar vi en del av vårt spel och vår press. Vi släpper upp Marieberg som kan kvittera till 1-1 i 38:e spelminuten. En orsak till tappet kan vara våra byten och att vi tappade lite i våra positioner, något som vi tar med oss till kommande matcher. Vi går till halvtidsvila med 1-1.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt. Vissa stunder fungerar vårt spel som vanligt och vi spelar ut Marieberg när vårt passningsspel fungerar, för att under andra perioder inte alls fungera som ett lag.

Matchen står och väger och i 58:e spelminuten tar Marieberg ledningen med 2-1. Vi fortsätter att jaga för en kvittering, men denna dag får vi det inte att stämma och därmed inte alls så många målchanser som vi är vana med. Men det fanns klart ett antal chanser som kunde resulterat i mål om vihaft lite mer tur på vår sida.

I 74:e fortsätter det att gå emot oss. Mariebergs forward kommer fri mot Frida som rusar ut och greppar bollen säkert, men spelaren fullföljer och sparkar Frida över fingrarna som blir liggande skrikande i plågor. Målvaktsbyte och Rebecka J fick den otacksamma uppgiften att komma in kall och ouppvärmd. Efter skadan blev det naturligt lite stökigt. Vi lyfte upp hela laget i försöken att nå ett oavgjort resultat. Vi tappade dock bakåt och tappade också våra positioner en del. Så de sista fem minuter går inte riktigt vår väg. I 86:e gör Marieberg 1-3 och i matchen sista minut trycker de in ytterligare ett mål och fastställer slutresultatet 1-4.

Dagens siffror blev alldeles för stora och speglar inte matchen. Och kommer vi upp i vår vanliga kapacitet och klarar av att spela vårt spel i 90 minuter, då vinner vi en sådan här match.

Efter matchen blev det S:t Görans sjukhus för mig och Frida. Efter röntgen stod det klart att Frida klarat sig undan utan frakturer. Så nu väntar rörelseträning upp till smärttröskeln. Hoppas att Frida snart är tillbaka i matchen.

Nu deppar vi ett dygn och sedan tar vi nya tag på träningen på tisdag.

Forza Lindhagen!!!

Lindhagen FF – Mariebergs SK 1-4 (1-1)

Mål: 1-0 Elin (Maja)